
På Boliger for fremtiden skal Sandnes og Drammen kommune dele sine erfaringer med hvordan en får realisert spesialtilpassede ROP-boliger. Illustrasjonsbilde: Sandnes kommune
NKF bygg og eiendom
Nøkkel til vellykket småhusprosjekt
De fleste kommuner sliter med å skaffe tilstrekkelig antall boliger, spesielt til de som har utfordringer med rus og psykiatri. En av løsningene kan være å bygge småhus eller modulboliger.
![]() |
Ole Bjørnstad, Hartvig Munthe Kaas og Cathrine G. Raaen møtes til spennende samtale om ROP-boliger under Boliger for fremtiden. Foto: Drammen kommune / Privat / Sandnes kommune |
Hvordan få til vellykket realisering av spesialtilpassede boliger for innbyggere med rus- og psykiatriutfordringer (ROP-boliger) er hovedfokus i en av panelsamtalene på Boliger for fremtiden 7. mai. Det er Sandnes og Drammen kommune som vil dele av sine erfaringer med småhusprosjekter i paneldiskusjonen.
– Det er svært mange hensyn å ta ved realisering av prosjekter for småhus, sier Cathrine Raaen, virksomhetsleder boligtjenesten i Sandnes kommune. – De viktigste suksessfaktorene for oss har vært samarbeid på tvers av etater i kommunen og god politisk forankring, forsetter hun.
En sentral utfordring for bykommuner er å finne egnede tomter sentralt, med god kommunikasjon. Samtidig er det viktig at boligene og deres brukere ikke er til sjenanse for andre.
– Det er politikerne i kommunen som sitter med nøkkelen til frigjøring av egnede arealer og midler for småhus og ROP-boliger, forklarer virksomhetsleder for boligeiendom i Drammen kommune, Ole Bjørnstad.
– For å lykkes med å fremskaffe tilstrekkelige arealer i sentrum er det dessuten nødvendig med fleksibilitet og pragmatisme fra både statlige instanser og ulike deler av administrasjonen, understrekker Bjørnstad.
Som deltaker på boligkonferansen i mai vil du få mye inspirasjon og gode tips om hvordan man realiser småhusprosjekter. Det er nettverksrådgiver Hartvig Munthe-Kaas som leder deltakerne gjennom panelsamtalen.