
Foto: Elisabeth Leikanger
Jobb smartere 2020
Nakstad om hvordan vi bør planlegge og drifte fremtidens bygg
Assisterende Direktør i Helsedirektoratet rådet renholdsleder i Tromsø kommune til å være tro mot sine renholdsrutiner, og delte også noen personlige refleksjoner om erfaringene fra covid-19-pandemien på Jobb smartere. Gikk du glipp av konferansen? Nå får du en NY sjanse!
Blir 2020 et vendepunkt innen kommunal eiendomsforvaltning?
NKF bygg og eiendom er landets ledende nettverk innen offentlig bygg- og eiendomsforvaltning. På den årlige konferansen «Jobb smartere» møtes ledere med felles mål og utfordringer innen drift, renhold og byggeprosjekt.
Vi setter fokus på ledelse av fremtidens eiendomsdrift, renhold og byggeprosjekt i kommune-Norge, og samler fagfolk med tilsvarende ansvar og utfordringer fra hele landet. Problemstillinger som drøftes er: Hvordan skal vi møte endringene som kommer og sikre den gode utviklingen vi ønsker? Hvordan skal vi levere kvalitet og møte FNs bærekraftsmål samtidig? Hvordan frigjøre ressurser for å prioritere riktig?
Bedre rustet for fremtiden?
I dette annerledes året har vi vært nødt til å jobbe enda smartere, men et viktig perspektiv er det at menneskelige relasjoner ikke kan digitaliseres eller automatiseres, og det er jo faktisk mennesker det handler om.
Hvordan har vi vært nødt til å tenke annerledes, hvilken ny kunnskap har vi tilegnet oss, og hvordan vil dette prege måten vi arbeider på fremover? For fremtidens bygg, drift og renhold er det viktig at vi fortsetter å evaluere og dele erfaringer fra samtidens eiendomsforvaltning. Slik blir vi bedre rustet for fremtidens forvaltning. Det handler om mennesker, og det handler om det samme målet.
Hva må vi ta hensyn til i den fremtidige planleggingen av våre bygg, og hva med renholdsrutinene?
Årets arrangement ble også historiens første virtuelle Jobb smartere, og en av dem som var med oss digitalt var Assisterende Direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad. Han holdt et oppbyggende og inspirerende foredrag, og delte også noen personlige refleksjoner om erfaringer fra covid-19-pandemien. Nakstad tok seg også tid til å svare på et par spørsmål avslutningsvis.
Merethe Forfang er til daglig leder i Tromsø kommunes renholdsavdeling, Fagrent, og ny nettverkssekretær for NKFs renholdsnettverk. Hun ønsket å få en bekreftelse på hva som er gode nok renholdsrutiner i disse tider, og utfordret Nakstad:
– Våre tjenestemottakere ønsker at det skal vaskes mye oftere og mye mer, men vi har vært tydelige på at vi følger de frekvensene vi har med ekstra fokus på kontaktpunkter, og har vært tro til dette. Vi har heller ikke økt frekvensen i helgene. Dette har fungert veldig fint, men vi opplever en frykt for at det ikke vaskes ofte nok. Kan vi få et statement som sier at: "Vær tro til renholdsplanene, og ha fokus på det dere skal gjøre," som kan hjelpe oss i forhold til våre mottakere?
– Jeg vil svare ja på det, svarte Nakstad: – Jeg tror man skal holde på de reholdsrutinene man har, men ev legge til litt spriting av håndtak, og knapper i heisen i løpet av dagen. Årsaken til det er at dette viruset overlever ikke lenge på harde flater, og det tåler også sollys dårlig.
– Sannsynligheten for å bli smittet av noen som har tråkket på viruset er svært liten. Det er berøringspunktene som det er viktig at man har litt ekstra fokus på, men ovendrevent renhold er unødvendig, så ja vær tro mot deres renholdsrutiner, avsluttet Nakstad.
Se og lytt til hele Nakstads bidrag på Jobb smartere ved å trykke på bildet i avsnittet under.
Gikk du glipp av årets Jobb smartere? Nå får du en NY sjanse!
– Dette var historiens første virtuelle Jobb smartere, og det er gledelig at vi stort sett har fått positive tilbakemeldinger både på det faglige innholdet, og på den digitale opplevelsen. Vi har også fått konstruktive innspill til hva vi kan gjøre bedre neste gang, og dette er svært inspirerende for oss. Vi tror nemlig at dette er fremtiden, sier Elisabeth Leikanger, daglig leder i NKF bygg og eiendom.
– Nå ønsker vi å dele denne opplevelsen og kunnskapen med så mange som mulig når vi har mulighet til det, fremholder Leikanger. Vi har derfor besluttet å dele konferansen opp i korte webinarer, slik at alle som var forhindret fra å delta kan få en ny sjanse til å få med seg det innholdsrike programmet.
– Klippene vil bli 1 – 2 timer lange, og hvert webinar vil bli satt opp flere ganger slik at alle kan få mulighet til å finne et tidspunkt som passer. Vi er spente på mottakelsen, avslutter Leikanger.
Webinarene vil bli publisert på NKFs kursoversikt her. Følg med!